Hlavní navigace

Senátní debata o TPP: Některé oblasti ČR budou bez DVB-T

29. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 2. 2008

Zemské digitální vysílání (DVB-T) nebude v České republice pro každého. Důvodem je členitost terénu Česka, kvůli které se signál zejména do horských nebo řídčeji osídlených oblastí nedostane – stejně jako tu dnes chybí pokrytí analogové. Se známým faktem se tuto středu seznámili i politici. Konkrétně ho slyšeli členové senátní mediální komise, kteří se ve středu sešli s generálními řediteli nebo zástupci České televize, Novy a Primy. Tématem setkání byl Technický plán přechodu na digitální vysílání (TPP).

Zájemci z oblastí nepokrytých dnešním analogovým ani budoucím digitálním zemským vysíláním mají prakticky jedinou možnost. Protože v jejich bydlištích většinou není dostupná ani kabelová televize nebo IPTV, zbývá jim pouze nákup satelitního kompletu. Pokud tito lidé chtějí sledovat Novu, Primu, ČT 1, ČT 2 nebo ČT 4 Sport, musí si navíc připlatit za dekódovací kartu některé ze trojice českých satelitních platforem.

BRAND24

Dekódovací karta je nutná kvůli autorským právům. My můžeme volně vysílat jen ČT 24, protože to je naše původní autorské vysílání. ČT 1, ČT 2 a ČT 4 – Sport volně být nemohou. Dosáhli jsme alespoň toho, že se cena karty snížila na 599 korun, informoval senátory vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš.

Zdroj: Novinky.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).