Hlavní navigace

Šéf programu Českého rozhlasu? Chudárek, Menger, Simon či Žantovská

31. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 1. 2012

Náměstek generálního ředitele Českého rozhlasu pro program vzejde ze čtyř kandidátů, mezi nimiž jsou někdejší výkonný ředitel hudební televize Óčko Hynek Chudárek (loni a v roce 2009 kandidoval na generálního ředitele České televize a dostal se až do finále), ředitel Českého rozhlasu Region Jan Menger, intendant a správní ředitel Symfonického orchestru Českého rozhlasu Jan Simon a překladatelka a spisovatelka Kristina Žantovská (bývalý manželka politika Michaela Žantovského). S odvoláním na nejmenovaný zdroj z rozhlasu to uvedl zpravodajský server Týden.cz.

K TÉMATU: Duhan chce k 1. březnu jmenovat náměstka ČRo pro program. Jméno tají

Funkci náměstka pro program zřídil generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan po svém loňském zvolení. Nyní ji dočasně vykonává sám, zbylé dvě pozice náměstků pro správu a provoz a pro strategický rozvoj obsadil Oldřichem Šestákem a René Zavoralem. Tři náměstci společně s generálním ředitelem tvoří nejužší vedení rozhlasu, pod náměstky pak pracují ředitelé útvarů a chystaných center (zpravodajství, hudby a vysílání).

ČTĚTE TAKÉ: Ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová k 31. lednu končí

BRAND24

Pozici náměstka pro program chce Duhan obsadit od 1. března, jméno nového topmanažera rozhlasu poprvé oznámí 9. února na neveřejném zasedání předsednictva Rady Českého rozhlasu. Původně přitom tuto pozici chtěl obsadit Hanou Hikelovou, které tuto funkci nabídnul bezprostředně po svém zvolení loni v srpnu. Hikelová si vzala deset dní na rozmyšlenou a když nakonec chtěla nabídku přijmout, Duhan jí oznámil, že už neplatí. Místo toho jí navrhnul pozici ředitelky centra zpravodajství.

Ani tuto funkci ale Hikelová nakonec nezískala. Naopak, Duhan jí 19. ledna oznámil, že její dosavadní pozici ředitelky zpravodajských stanic ruší a propouští ji pro nadbytečnost. Ředitele centra zpravodajství chce šéf rozhlasu jmenovat k 1. dubnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).