Hlavní navigace

Šéf ČRo vypsal výběrové řízení na ředitele Radiožurnálu

13. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 6. 2008

Výběrové řízení na nového ředitele Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu vypsal generální ředitel ČRo Václav Kasík. Dnes o tom informuje server Lidovky.cz. První program veřejnoprávního rozhlasu je v podstatě bez vedení již čtyři měsíce. ČRo odvolal Barboru Tachecí k 5. únoru kvůli rostoucímu nesouladu ve vnitřní komunikaci. Ředitelkou byla od 1. prosince 2007. Stanice byla svěřena poté dočasně do rukou jejího šéfredaktora Alexandra Píchy. Ten je také jedním ze zájemců o ředitele stanice.

Jak uvádí Lidovky.cz, součástí přijímacího řízení by měly být i psychologické testy. Alespoň to je požadavek Rady ČRo. Zájemci o post ředitele by měli být jak z řad zaměstnanců rozhlasu, tak i mimo ně. Jak se k celému procesu postaví generální ředitel veřejnoprávního média, zůstává zatím otázkou. Kasík se snažil protlačit Píchu do funkce již 23. dubna, ale rada mu to neschválila. Všichni členové rady se shodli, že ke jmenování Alexandra Píchy ředitelem Radiožurnálu povede Rada Českého rozhlasu širší diskusi, ke které je třeba časový prostor, uvádí Lidovky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).