Hlavní navigace

Šéf českého T-Mobilu Milan Vašina povede od Nového roku i sesterský Slovak Telekom

22. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Důvodem změny je odchod generálního ředitele Skupiny Slovak Telekom Miroslava Majoroše na stejnou pozici do Telekomu Romania.

Dvojnásobnou dávku manažerských povinností bude mít od Nového roku generální ředitel mobilního operátora T-Mobile Czech Republic Milan Vašina. Převezme totiž funkci generálního ředitele slovenské Skupiny Slovak Telekom, z jejíhož čela ke konci letošního roku odejde Miroslav Majoroš. Ten se přesune na stejnou pozici do rumunského Telekom Romania, přičemž si ponechá funkci předsedy představenstva Skupiny Slovak Telekom. Dnes podvečer o tom informoval šéf korporátní komunikace Skupiny Slovak Telekom Andrej Gargulák.

K TÉMATU: O technický chod Nové Digi CZ se postará Slovak Telekom, freeSAT je ze hry

Tipy C

Miroslav Majoroš se rozhodl přijmout nabídku Deutsche Telekomu převzít vedení společnosti Telekom Romania jako její generální ředitel, uvedl Gargulák. Majoroš byl jedním z nejdéle působících generálních ředitelů v čele Slovak Telekomu. Pod jeho vedením došlo k integraci Slovak Telekomu a T-Mobilu Slovakia, ale i akvizici satelitní a kabelové služby Digi TV. Milan Vašina se v podstatě na Slovensko vrací. Má dlouholeté zkušenosti se slovenským trhem. Úspěšně vedl byznys v letech 2002 až 2010, kdy byl generálním ředitelem T-Mobile Slovensko a na této pozici působil až do spojení se Slovak Telekomem v roce 2010, uvedl nynější šéf Slovak Telekomu Miroslav Majoroš.

Na Slovensku působil Vašina do konce roku 2010, po sloučení T-Mobilu a Slovak Telekomu byl výkonným ředitelem pro marketing, prodej a služby zákazníkům. Český T-Mobile vede jako generální ředitel od ledna 2011 a funkci si ponechá i po převzetí stejné funkce ve Skupině Slovak Telekom.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).