Hlavní navigace

Schváleno: Technický plán přechodu posvětila Rada ČTÚ

6. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 3. 2008

Rada Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) dnes na svém zasedání schválila Technický plán přechodu zemského analogového na zemské digitální televizní vysílání (TPP). Serveru Česká média to potvrdil člen Rady ČTÚ Petr Štěpánek. Na dnešním zasedání Rady ČTÚ byla připravena finální verze TPP, která nyní může být prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu předána ke schválení vládě, řekl pro internetový deník Štěpánek.

ČTÚ se podle radního vypořádal s připomínkami zainteresovaných subjektů. Některé výhrady do textu zapracoval, ale jiné nikoli, protože jsou prý mimo kompetenci rady. Z ČTÚ odchází kompletně schválený balík dokumentů – předkládací zpráva, důvodová zpráva a samotný TPP, řekl Českým médiím Petr Štěpánek.

VYPLNĚNÁ PŘEDPOVĚĎ: Zdeněk Duspiva: TPP se ve velmi krátké době dočká finální podoby

Vypořádání připomínek k navrženému znění TPP probíhalo ve dvou etapách. 18. a 19. února Rada ČTÚ projednala došlé připomínky a poté dala zúčastněným subjektům dalších pět dnů pro druhé kolo výhrad. Předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák to tehdy označil za velmi nadstandardní postup. Text TPP podle vyjádření Dvořáka doznal celkově od předchozí verze zjednodušení, původní byl totiž prý více vysvětlující.

BRAND24

Jak dříve uvedl Pavel Dvořák, TPP by měl být vládou schválen do konce letošního března. V souvislosti s posunem termínu schválení TPP posunula Česká televize termíny výběrového řízení na technického operátora veřejnoprávního multiplexu.

ČTĚTE TAKÉ: TPP jde do 2. kola připomínek, úplné vypnutí zůstává na 10. říjnu 2010 (AUDIO UVNITŘ)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).