Hlavní navigace

Satelitní služba Flix TV zahájila testovací provoz, termín startu prozatím tají

21. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Flix TV je jedním z několika středoevropských operátorů, kteří se rozhodli v uplynulých měsících začít využívat služeb společnosti Telekom Austria Group.

Satelitní služba Flix TV zahájila v těchto dnech zkušební provoz na pozici 16 stupňů východně, družice Eutelsat 16A. Termín startu operátora, který bude využívat stejně jako Antik Sat kapacity společnosti Telekom Austria Group (TAG), prozatím není známý. V tuto chvíli je však jasné to, že služby byly představeny vybranému okruhu potencionálních dealerů a instalačních partnerů. V následujících týdnech bude Flix TV podle svého provozovatele testovat služby a procesy za účasti těchto partnerů.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Flix.TV se chce dostat mezi top poskytovatele placené televize na našem trhu

Testování nebude zahrnovat pouze kontrolu hardwaru, ale také veškerý použitý software a každý prodejní proces. Sídlo společnosti bude umístěno v Praze a služby Flix TV budou poskytovány na území České republiky díky profesionální síti dealerů, se kterou bude provozovatel spolupracovat. Kamilla Toth, která operátora zastupuje navenek, uvádí, že služby Flix TV budou dostupné veřejnosti, jakmile bude úspěšně dokončeno jejich testování. To lze očekávat pravděpodobně v horizontu měsíců.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).