Hlavní navigace

Satelitní služba CS Link bude konkurovat Skylinku. Připravuje placené HDTV

21. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 2. 2011

Nabídka satelitní služby CS Link se v dohledné době rozšíří o několik placených kanálů včetně těch v HDTV. Svědčí o tom krok jejího provozovatele, lucemburské společnosti M7 Group. Ten dnes odpoledne zahájil testy některých nových programů na pozici 23,5 stupně východně. Jde o virtuální pozice, které v tuto chvíli ještě nemají připojené technické parametry PID, které stanice identifikují (video, picture a audio).

K TÉMATU: Vstup M7 Group do CS Linku může znamenat zásadní změny v této satelitní službě

V nabídce operátora by se tak měly objevit programy Brava HDTV, Penthouse HD1, tematické stanice Discovery a některé další kanály. Již dříve společnost Media Vision, kterou nedávno koupila M7 Group, informovala o tom, že se v nabídce objeví také kanál Prima HD, vysílání druhé nejsledovanější tuzemské komerční televize převedené z SD kvality do HD rozlišení. Je jasné, že tímto krokem začíná lucemburská firma konkurovat Skylinku, pro který doposud byla partnerem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).