Hlavní navigace

Satelitní platforma Digi TV si neporadila se širokoúhlým formátem Óčka

8. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 3. 2010

UVNITŘ FOTO Satelitní platforma Digi TV má problémy se širokoúhlým formátem, jehož příznak u své distribuční trasy nechala aktivovaný hudební televize Óčko. Zákazníkům tohoto balíků kanálů se nyní stanice zobrazuje roztažená na šířku přes celou obrazovku a kus levé i pravé části obrazovky tak klientům úplně chybí. O tom, jak problém s formátem vypadá v praxi, svědčí ilustrační obrázek níže.

Hudební televize Óčko si otestovala širokoúhlý formát předminulý týden během svých cen Purum, avšak technický problém způsobil, že vysílání zůstalo širokoúhlé a situace se musela řešit během on-air vysílání ve čtvrtek. Příznak formátu 16:9 je např. na satelitní pozici 23,5 st. východně vysílán i v současné době, a to přesto, že stanice s ním v nejbližších několika měsících nepočítá. K jeho nasazení by mělo postupně docházet na přelomu roku nebo v jeho druhé polovině.

Hudební televize Óčko vysílá stále „širokoúhle“ a platforma Digi TV s tím má problémy. (Foto: autor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).