Hlavní navigace

Satelitní kódování Nagravision 3 prý není prolomeno

9. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 12. 2008

Kódovací systém Nagravision 3, který v současné době používají např. portugalská platforma TV Cabo nebo španělská Digital+, prý není prolomen. Podle serveru Satkurier.pl to tvrdí odborníci a osoby odpovědné na vývoji tohoto kryptování od švýcarské firmy Kudelski Group. Otázka, zdali budou platformy, které přecházejí na lepší zabezpečení, lépe ochráněny, je zdá se, zodpovězena. Na tento systém by měla v budoucnu přejít i rumunská Digi TV, plány o výměně karet však nejsou zatím známy.

Jaká však nakonec bude realita, by měly ukázat až další měsíce, a to v době, kdy platformy na Nagravision 3 přejdou. Nedávno se objevila na internetu informace, že tento systém byl prolomen, jak se však později zjistilo, klíče na španělskou Digital+, které byly vypuštěny, pocházely z tzv. komerčního hacku (úmyslné vypuštění klíčů), jehož původ však nebyl zjištěn. Jak dodává Satkurier.pl, již v minulosti se ukázala realita několikrát jinou, než se původně zdála, takže opravdu vše prověří až sám čas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).