Hlavní navigace

Satelit Astra 3B opět neodstartoval, už potřetí

10. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 4. 2010

Ani na třetí pokus se dnes nepodařilo vypustit satelit Astra 3B, který zaparkuje na pozici 23,5 st. východně a poslouží také pro potřeby českého a slovenského trhu. Podle plánu mohli satelitní diváci sledovat nosnou raketu Arianne umístěnou v kosmodromu Kourou a krátce po půlnoci začalo také sedmiminutové odpočítávání do startu, avšak doslova několik desítek vteřin před koncem bylo přerušeno.

Satelitní diváci byli informování o tom, že start se o několik minut odkládá a na časomíře opět naskočil čas 07:00 do začátku startu. Po druhé se však už časomíra nerozeběhla. Hlavní systémový inženýr divákům krátce po půl jedné oznámil, že na startovacím systému nastala opět anomálie a do jejího vyřešení nebude družice vypuštěna. Diváci byli pouze stručně informování o tom, že start satelitu dnes v noci neproběhne. O náhradním termínu bude veřejnost informována.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).