Hlavní navigace

Sat1, ProSieben a kabel eins spustí satelitní HD vysílání v lednu 2010

20. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 7. 2009

Společnost SES Astra dnes ráno oznámila, že podepsala smlouvu s německou mediální skupinou ProSiebenSat1 Media AG, která ji umožní spustit vysílání tří atraktivních německých programů ve vysokém rozlišení od ledna 2010. Kanály Sat1, ProSieben a kabel eins budou dostupné v novém HD balíčku Astry s názvem HD+.

K TÉMATU: Němečtí dodavatelé vítají tamní satelitní balíček HD+

Kromě těchto tří programů budou moci abonenti sledovat i stanice RTL a VOX, které smlouvu podepsaly už dříve a svou budoucnost zde vidí i HD verze veřejnoprávních stanic ARD a ZDF. Ty ale začnou vysílat bez kódování. Vnímáme HD+ jako důležitý motivační prvek digitalizace a jako významnou možnost rozšíření příjmu pro HDTV, uvedl v mezinárodní tiskové zprávě Wilfried Urner, výkonný ředitel společnosti HD Plus GmbH, která novou platformu provozuje.

BRAND24

DALŠÍ INFORMACE: Satelitní operátor SES Astra spustil web k balíčku HD+

Rozhodnutí skupiny ProSiebenSat1 spustit tři programy v platformě HD+ přispěje k atraktivnosti této platformy a zvýší počet HD kanálů, které vysílají přes Astru pro německy mluvící země. Astra tím potvrzuje svou vedoucí pozici v HD a zůstává největší HD platformou s nejatraktivnější nabídkou v německy mluvících zemích, dodal Marcus Englert ze skupiny ProSiebenSat1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).