Hlavní navigace

Samsung přichází na trh s novými Ultra HD televizory, nabídnou i podporu HEVC

14. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Firma slibuje u své patentované technologie Upscaling tak dokonalou kvalitu obrazu, která se bude ve Full HD nebo HD Ready blížit rozlišení Ultra HD.

Jihokorejská společnost Samsung přichází na český trh s novou modelovou řadou Ultra HD televizorů 8500, které budou k dispozici ve variantách s 55 a 65 palcovou obrazovkou. Produkty budou podporovat všechny obvyklé standardy včetně HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 a HDCP 2.2. První zmiňovaný se ovšem týká pouze streamingu videa prostřednictvím internetu a nikoliv dekódování DVB-T2 signálu, s nímž se do budoucna počítá v České republice. Alespoň tak hovoří zahraniční recenze. Mozek televizoru je uchováván externě v tzv. One Connect Boxu. Ten obsahuje všechny potřebné konektory a k TV se připojuje jediným kabelem.

Tipy C

RECENZE: Samsung UE65F9000ST: Ultra HD, zdvojené tunery a trochu té rozpačitosti

Co se týká televizorů s plochou obrazovkou, i ty jsou vybaveny funkcí upscalingu do Ultra HD, tedy přepočtu například z vysokého do ultra vysokého rozlišení. Technologii Upscaling má Samsung na svých televizorech patentovanou a avizuje, že se bude velmi blížit ostrosti skutečného Ultra HD. Technologie UHD Dimming rovněž pomáhá optimalizovat kvalitu obrazu zpracováním každého bloku obrazu, výsledkem čehož je hlubší černá a vyšší kontrast. Modelová řada UHD televizorů s plochou obrazovkou bude na českém trhu dostupná s úhlopříčkou 48, 55, 65, 75 palců. Jeden z televizorů už na svém webu vystavil například řetězec Datart.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).