Hlavní navigace

Samsung představil první Ultra HD televizor se zakřivenou obrazovkou

5. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE Samsung se označil na dnešní berlínské tiskové konferenci za evropského lídra v oblasti elektroniky. Zakřivením televizoru prý vychází vstříc svým zákazníkům.

Hned dvě tiskové konference si před zahájením berlínského veletrhu IFA naplánoval jihokorejský Samsung. Zatímco včera ovládl blížící se událost číslo 1 v oblasti spotřební elektroniky svými novými chytrými hodinkami, dnes už se zaměřil na klasickou domácnost. Dnešní tiskové konferenci dominoval především zakřivený Ultra HD televizor s úhlopříčkou 55 a 65 palců. Na této ploše tak uživatel najde více než osm milionů pixelů a rozlišení je tak 4× vyšší než Full HD. Nový televizor prý nabízí jasnější a barevnější obraz, než jsme kdy byli schopni spatřit, naznačil dnes dopoledne na tiskové konferenci Samsung.

BRAND24

RECENZE: Televizor Samsung řady ES7000 a evoluční sada SEK-1000/XC

Samsung označil využití zakřivení za milník, který otvírá novou éru formátu Ultra HD. Na tiskové konferenci bylo taktéž zmíněno, že vzhledem k využitým technologiím je výroba tohoto televizoru složitější než u klasického televizoru. Technologie Ultra HD je zatím stále v počáteční fázi, takže Samsung bude uvádět produkty na trh v takové míře, v jaké to budou vyžadovat zákazníci. Jako první na světě jsme představili Ultra HD televizor se zakřivenou obrazovkou, abychom splnili přání a očekávání našich spotřebitelů, uvedl při této příležitosti Hyun-suk Kim, šéf Visual Display Business v Samsung Electronics.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).