Hlavní navigace

S hybridním vysíláním HbbTV začínají koketovat už i Slováci a Maďaři

27. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Průkopníkem technologie HbbTV u nás je Česká televize, která na této bázi nabízí HD teletext a nově také TV program včetně upoutávek. Velkému zájmu se těší toto „vysílání“ v Německu.

Hybridní širokopásmové vysílání označované zkratkou HbbTV bylo ve formě testů zahájeno v dalších dvou zemích. Tentokrát nemusíme zacházet příliš daleko. Zkušební šíření se tentokrát dostalo k našim sousedům Slovákům a také do Maďarska. Na oba testy upozornil server SatelitnáTV.sk. Na Slovensku je tato technologie šířena ve čtvrtém zemském multiplexu a k dispozici je portál Putpat.tv a aplikace DVB-T info, v Maďarsku bylo hybridní vysílání nasazeno k SD vysílání veřejnoprávního kanálu M1.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize spouští novou generaci TV programu s upoutávkami. Nabídne ho v rámci HbbTV

Jak upozornila SatelitnáTV, Maďaři nasadili na satelit Eutelsat 9A zkušební portál, v němž mohou najít zájemci přístup například k portálům německých stanic Das Erste, ZDF nebo Sat.1. Stejnou cestou postupovala v minulosti i Česká televize, která nejprve testovala různé aplikace například ze zahraničí, a později vytvořila HD teletext (prozatím bez grafiky) a portály související například s fotbalovým Eurem nebo olympiádou. Zatím poslední aplikací v rámci HbbTV je TV program s upoutávkami.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).