Hlavní navigace

RTL potvrdila, že odejde z německého DVB-T. V Mnichově skončí v červenci

8. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do konce roku 2014 ukončí RTL vysílání všech svých stanic v rámci pozemního vysílání na celostátní úrovni. Kromě stejnojmenné stanice provozuje například i RTL II nebo VOX.

Varování, kterým hrozilo vedení nejsilnější německé televizní skupiny RTL, se naplnilo. Bavorský regulační orgán BLM na svém posledním zasedání oznámil, že v Mnichově bude distribuce DVB-T signálu RTL ukončena k 31. červenci, tedy o dva měsíce později, než bylo původně avizováno. O signál nejsledovanějšího kanálu, ale i dalších stanic z této německé televizní rodiny, tak přijde přibližně 360 tisíc domácností nejen v Mnichově, ale i v Horním Bavorsku, které jsou v dosahů vysílačů München – Olympiaturm a Wendelstein.

Tipy C

K TÉMATU: Šok pro německé diváky s DVB-T: RTL plánuje odchod z pozemního vysílání

Z 360 tisíc domácností je jich asi 100 tisíc, které se výhradně spoléhají pouze na signál pozemní televize. Kabelové, IPTV a satelitní distribuce se pochopitelně odchod kanálů rodiny RTL z DVB-T nijak nedotkne. Definitivně už je také rozhodnuto o tom, že na konci roku 2014 bude ukončeno šíření těchto stanic v ostatních oblastech, například v Kielu, Hamburku, Hannoveru, Brémách, ale mimo jiné i v Berlíně. O odchodu z pozemního vysílání začala uvažovat také konkurenční ProSiebenSat.1, která si chce ale ještě nějaký čas nechat na rozmyšlenou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).