Hlavní navigace

RRTV vyvěsila na web licenci kanálu Prima Cool

10. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 3. 2009

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) včera umístila na své webové stránky dokument s názvem Rozhodnutí o udělení kompenzační licence. Ten je věnován novému televiznímu kanálu Prima Cool. Licence je k nahlédnutí v sekci Seznam provozovatelů – Provozovatelé televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů. Z dokumentu, který je datován k 17. únoru 2009, vyplývají již dnes známé skutečnosti, např. rozsah vysílání ve všedních dnech a o víkendech.

DOKUMENT: Licence programu Prima Cool (PDF, 919 kB)

Prima Cool bude vysílat od pondělí do pátku 12 hodin denně se začátkem ve 12 – 13 hodin, v sobotu a v neděli pak 15 hodin denně. V licenci je program popsán jako zábavní se zaměřením na filmy, seriály, dokumenty, sportovní a zábavné pořady především mimoevropské, zejména americké provenience. Strana 2 se pak věnuje skutečnosti, proč byla licence společnosti FTV Prima, spol. s r.o. udělena. Pod ní je pak podepsán předseda RRTV Václav Žák.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bude nový kanál Primy opravdu Cool? Podívejte se

Licence také informuje o tom, jaký program bude v jednotlivých částech dne vysílán, a že do něj nebude vkládáno převzaté vysílání. Důležitá je zmínka o tom, že minimálně 10 % programu by mělo být věnováno evropské produkci, resp. se má zaměřit na evropská díla nezávislých výrobců. Minimálně 15 % pořadů pak musí být dle dokumentu opatřeno skrytými nebo otevřenými titulky pro sluchově postižené. Licence obsahuje také stručný náčrt programového schématu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).