Hlavní navigace

RRTV udělí ještě jednu licenci pro analogovou televizi

14. 6. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 6. 2006

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) chce před přechodem na digitální vysílání udělit ještě jednu licenci pro analogovou televizi. Nepůjde o krátkodobý test na dva měsíce ani klasickou licenci na dvanáct let, ale mimořádné oprávnění k vysílání na omezenou dobu do 30. června 2007. Licence se týká 28. kanálu v Praze na Strahově, na kterém minulý rok a do konce letošního února vysílala nabídková stanice TOP TV.

BRAND24

Zájemci o toto vysílání se mohou hlásit do 10. července na adrese RRTV. Pokud se sejde více žádostí najednou, radní uspořádají veřejné slyšení se všemi žadateli. Dá se předpokládat, že o licenci znovu požádá společnost United Teleshop, která je provozovatelem TOP TV. Zájem o analogové vysílání v Praze měla také hudební televize Óčko. Po získání licence pro zemské digitální vysílání v mutliplexu C se dá těžko předvídat, zda by tento kanál chtěl krátkodobě vysílat i analogově.

Na rozdíl od dříve vydaných krátkodobých povolení k analogovému vysílání TOP TV na pražském kanále 28 ze Strahova tentokrát RRTV postupuje v souladu a za souhlasu Českého telekomunikačního úřadu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).