Hlavní navigace

RRTV se vyřazením Óčka z analogové UPC zabývat nebude

7. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 1. 2008

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se nebude na svém prvním letošním zasedání, které začíná zítra, zabývat vyřazením hudebního kanálu Óčko ze základní omezené nabídky analogové kabelové televize UPC. Serveru DigiZone.cz to řekl předseda rady Václav Žák.

BRAND24

Pokud by nám k této záležitosti přišel podnět, zadáme si právní analýzu a poté se jí budeme zabývat. Na programu prvního zasedání ale tento bod není, uvedl Žák. UPC však podle jeho vlastního názoru neporušuje zákon, když Óčko zařadila do základní omezené programové nabídky dostupné prostřednictvím set-top-boxu pro příjem digitální kabelové televize.

Diginovela neříká, jakou formou by měla ona základní omezená nabídka vysílat. Hovoří jen o programové pozici, a tu Óčko v základní omezené programové nabídce má i v analogu, byť formou multiplexu pro digitální vysílání, míní Žák. Zákazníci UPC nejsou podle předsedy RRTV o nic ochuzeni a pokud si od operátora pronajmou set-top-box pro digitální příjem kabelové televize, nezaplatí za základní nabídku více peněz než v analogu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).