Hlavní navigace

RRTV dnes volí svého předsedu, kandiduje i Václav Žák

12. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 2. 2008

Nového předsedu dnes volí Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Dvouletý mandát současného šéfa RRTV Václava Žáka vyprší na konci února a dnes začíná třídenní neveřejné zasedání rady. Žák agentuře ČTK potvrdil, že se bude o post šéfa RRTV znovu ucházet. Pokud by uspěl, zřejmě by vykonával funkci kratší dobu než dosud: v květnu totiž Žákovi vyprší šestileté funkční období v radě.

BRAND24

Vedle Žáka se očekává kandidatura dalších radních. Nevyloučil ji například Žákův předchůdce a současný místopředseda RRTV Petr Pospíchal. Zároveň ale výslovně neřekl, že se bude o post šéfa vysílací rady ucházet. Je potřeba nechat trošku napětí, uvedl Pospíchal pro server DigiZone.cz. Je obvyklé, že člověka musí někdo navrhnout. Bylo by zbytečně vychloubačné říkat, že kandiduji. Počkal bych s tím, dodal.

Kromě předsedy by měli radní volit i své místopředsedy. Koncem února končí mandát nejen Petru Pospíchalovi, ale také Aleně Mackové a Jiřímu Šenkýřovi. Pokud by se předsedu a místopředsedy RRTV nepodařilo zvolit tento týden, měli by radní ještě čas na příštím zasedání 26. až 27. února.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).