Hlavní navigace

Rozpočet RRTV se příští rok zvýší na 63,5 milionu korun

25. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 8. 2008

Rozpočet Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se příští rok zvýší o zhruba 2,5 milionu na 63,5 milionu korun. Na dotaz ČTK to uvedl vedoucí Úřadu RRTV Petr Bartoš. Ve srovnání s letošním rokem to představuje nárůst o 4,2 procenta. Zvýšení je podle Bartoše způsobeno především nárůstem počtu zaměstnanců o pět. Peníze na chod rady pocházejí ze státního rozpočtu, v jejím hospodaření v minulosti zjistil zásadní nedostatky Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ).

Původně rada požadovala zvýšení počtu zaměstnanců o deset z důvodu neustálého nárůstu počtu provozovatelů rozhlasového a televizního vysílání a s tím souvisejícího množství administrativy a nutnosti monitorovat stále větší rozsah vysílání, uvedl Bartoš. Nejvyšší kontrolní úřad se hospodařením rady a její účetní závěrkou za rok 2006 zabýval letos na jaře. Dospěl k závěru, že závěrka neposkytla věrný obraz o hospodaření rady, jak jí to ukládá zákon.

BRAND24

Nesrovnalosti v účetnictví se týkaly částek ve výši desítek milionů korun. Prezident NKÚ František Dohnal před měsícem na stanici ČT24 uvedl, že účetnictví vysílací rady bylo „v podstatě v troskách“. Podle Dohnala to souviselo s tím, jak fungovalo personální obsazení rady na počátku tisíciletí, kdy docházelo k určitým „diskrepancím“ a o účetnictví v RRTV se téměř nikdo nestaral. Také předseda rady Václav Žák již dříve uvedl, že za potíže s účetnictvím za rok 2006 můžou předchozí roky.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).