Hlavní navigace

Český rozhlas vyhlašuje očekávaný tendr na provoz svých VKV vysílačů do roku 2025

18. 8. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Desetiletý je, protože předpokládáme, že analogové vysílání bude pokračovat ještě deset let. Ale není to tak, že by to byl pevný kontrakt na deset let,“ uvedl v rozhovoru pro náš web náměstek Michal Koliandr.

Český rozhlas dnes v obchodním věstníku zveřejnil výzvu pro všechny subjekty, které se budou chtít zúčastnit tendru na komplexní zajištění distribuce jeho rozhlasových programů v pásmu VKV. Server DigiZone.cz o plánované soutěži informoval už v polovině června, tedy přesně před dvěma měsíci (více informací jsme uveřejnili zde). Ve vyhlášené soutěži veřejnoprávního média zvítězí ten subjekt, který předloží nejvýhodnější nabídku. Předpokládaná době plnění je sice do 31. října roku 2025, nicméně rozsah dodávané služby se může měnit podle toho, jak si určí sám Český rozhlas.

K TÉMATU: Český rozhlas se chystá těsně před digitalizací mohutně utrácet za analog (Doplněno)

Hlavním cílem nové smlouvy je aktualizace a sjednocení technických a provozních podmínek vysílačů, zajištění flexibilní pozemní distribuce programů ze studií na vysílače, zvýšení spolehlivosti a zabezpečení distribuce programů a vyšší míra kontroly a monitoringu technické kvality provozu vysílačů, uvedl při této příležitosti Michal Koliandr, náměstek generálního ředitele pro správu a provoz a dodal: V neposlední řadě půjde také o zvýšení efektivity distribuce, protože při vynaložení současných nákladů očekáváme větší kvalitu a rozsah služby, a tím pádem i lepší úroveň vysílací služby pro naše posluchače.

UX DAy - tip 2

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nad miliardovým tendrem Českého rozhlasu na analogové vysílání je jasněji

A proč je tendr na dobu deseti let? Na to odpověděl v nedávném exkluzivním rozhovoru pro DigiZone.cz právě Michal Koliandr. Desetiletý je, protože předpokládáme, že analogové vysílání bude pokračovat ještě deset let. Ale ono to není tak, že by to byl pevný kontrakt na deset let. Připravujeme to tak, že vysoutěžený dodavatel bude mít v případě našeho zájmu povinnost deset let plnit, ale my nebudeme mít deset let povinnost odebírat službu a platit. Bude tam určitá doba, tři až čtyři roky, na amortizaci vstupních investic, protože smyslem celého tendru je přechod ze satelitní distribuce signálu k vysílačům na optická vlákna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).