Hlavní navigace

Rozhlas a televize Slovenska si registruje nový název pro sebe i okruhy

19. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 8. 2011

UVNITŘ LOGA Veřejnoprávní médium Rozhlas a televize Slovenska by mohlo do budoucna používat místo zkratky RTVS pouze označení RTV. Svědčí o tom jedna z ochranných známek, kterou si RTVS chce nechat registrovat u tamního Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV). Na tuto skutečnost dnes upozornil jako první server Mediálne.sk. Kromě názvu si RTVS registruje i nové logo v kombinaci červená – bordó.

ČTĚTE TAKÉ: Číslovky v názvech Českého rozhlasu by měly zmizet, míní ředitelka Radiožurnálu

Samotný název instituce ale není tím jediným, co by médium změnilo. Došlo by také k přejmenování jednotlivých okruhů. Veřejnoprávní televize by používala pro stanice označení rtv: jeden a rtv: dva, rozhlasové programy by se pak jmenovaly mimo jiné rtv: 1 rádio a rtv: 2 rádio. V praxi by tak došlo ke sjednocení názvu všech stanic, které patří pod současný RTVS. Přestaly by se tak zároveň používat i označení Rádio Slovensko, Děvín, Rádio_FM a podobně. RTVS se k registraci odmítl vyjádřit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: V Českém rozhlasu se plýtvalo, přiznal jeho generální ředitel Peter Duhan

BRAND24

K podobnému kroku chce přistoupit u nás také Český rozhlas. Do budoucna by mohlo dojít k úplnému zániku názvů jednotlivých jeho stanic a ty by se označovaly pouze číslem, tedy například Jednička, Dvojka, Trojka a tak dále, a nikoliv jako tomu bylo doposud – Radiožurnál, Praha (již se nepoužívá) a Vltava. Hledáme nejvhodnější variantu. Smysl (…) je v posílení historické značky Český rozhlas. Byl by to Český rozhlas 1, Český rozhlas 2, Český rozhlas 3, Český rozhlas 4, uvedl ve včerejším rozhovoru pro server Mediář.cz generální ředitel ČRo Peter Duhan.

Loga, která si chce Rozhlas a televize Slovenska registrovat u slovenského Úřadu průmyslového vlastnictví. (Zdroj: ÚPV)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).