Hlavní navigace

Rodinná televize RiC bude vysílat v sousedním Sasku v rámci DVB-T

30. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Program je dostupný taktéž na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, a to v rámci nekódované distribuce, ostatní si ho pak mohou bezplatně pustit na internetu.

Německá rodinná a dětská televize RiC míří do nabídky pozemního digitálního vysílání v Sasku. Regulátor Sächsischen Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien (SLM), tamní obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), udělila na svém posledním zasedání této stanici DVB-T licenci pro šíření signálu v Drážďanech. Vyplývá to z jejího aktuálního zápisu. RiC tak s největší pravděpodobností obsadí regionální multiplex „Dresden“, v němž už jsou v tuto chvíli šířeny výkonem 4 kW na kanálu 59 stanice Dresden Fernsehen a Kanal 8 Dresden.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rozhlasová stanice Deutschlandradio Kultur přechází do kódování DAB+

Držitel licence má rozsáhlé know-how v oblasti programování pro rodiny a jejich děti. Obsah vysílání splňuje vysoké nároky na programování a zaručuje nezávadný obsah pro své diváky. Stanice je určena primárně pro cílovou skupinu publika ve věku od třech do třinácti let. Způsob tvory tohoto programu je inovativní a v celé Evropě zcela unikátní, píše provozovatel na svých webových stránkách. Stanice je dostupná v rámci nekódovaného šíření prostřednictvím satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, a také na internetu. Streaming stanice není regionálně omezen.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).