Hlavní navigace

Restrukturalizace Z1 se povedla, míní Zdeněk Šámal

4. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 9. 2009

První cíl jsem splnil, za dva měsíce se povedla restrukturalizace týmu i programu, říká čerstvý šéf zpravodajské televize Z1 Zdeněk Šámal v dnešním rozhovoru pro deník Lidové noviny. Prohlášení přichází poté, co náklady stlačil na dvě třetiny, počet lidí na polovinu a od září zrušil zpravodajství o víkendu.

BRAND24

Podle něj může být Z1 zajímavou alternativou vůči ČT 24, a ekonomicky aktivní lidé budou mít o důvod víc se na ní dívat protože se tam rychle dozví to důležité, co se právě děje, dodává Šámal. Rozdíl mezi Z1 a ČT 24 je podle něj v tom, že z třetího programu České televize se stává do větší míry diskusní a analytický kanál, kdežto Z1 chce jít čistě zpravodajským směrem a nezůstává u podrobností.

Co se týče výhledu do budoucna, je Šámal optimistou. Za dva měsíce se nám povedla restrukturalizace televize i programu. Tak rychle to zatím nikdo v této zemi nezvládl. Co se týče sledovanosti, za jedno procento budu šťastný. To je podíl, který zpravodajské stanice mají, když jsou dobré. Ale upřímně, úspěch tady si nespojuju s nějakým číslem či tržním podílem, uzavřel šéf Z1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).