Hlavní navigace

REMA uvádí re:Balík. Recyklaci s pomocí pošty

3. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: REMA
Unikátní řešení recyklace drobných elektrospotřebičů či baterií je k dispozici komukoli v celé České republice. Stačí jen zabalit a odeslat. Zdarma.

Nový systém odeslání nepotřebných elektrospotřebičů, včetně baterií, takzvaný re:Balík, funguje jednoduše. Zájemce elektroniku zabalí jako balík a založí elektronickou objednávku. Společnost REMA mu následně e-mailem zašle všechny potřebné informace a také adresní štítek, který nalepí na zásilku. Tu pak donese na nejbližší pobočku České pošty. Jakmile REMA balík obdrží, pošle zákazníkovi potvrzení o jeho přijetí a následné ekologické likvidaci přístroje.

Lidé tak staré baterie či drobná elektrozařízení, jako je například topinkovač, vyhazovali do směsného odpadu, než aby kvůli nim jezdili mnoho kilometrů daleko. Naším cílem bylo situaci změnit, popsal hlavní důvod vzniku nové služby David Vandrovec, ředitel skupiny REMA, která se zabývá zpětným odběrem vysloužilých elektrospotřebičů a baterií.

ČTĚTE TAKÉ: Zpětný odběr elektrozařízení a baterií roste. Má to ale háček

Projekt „Zelené školy“ nese ovoce. Prim hrají PC, monitory a televizory

Služba je určená pro balíky do hmotnosti 20 kilogramů a pro zájemce v současné době funguje zdarma. Je určena například pro monitory, rozhlasové přijímače, DVD a jiné přehrávače, fény, topinkovače, malé televize, elektrické pily atd.

BRAND24

Pokud vysloužilé elektro váží více než dvacet kilogramů, lze k jeho odvozu z domova využít již zavedené služby „Buď líný“. V takovém případě si pro zabalený balík přijede přímo do domácnosti kurýrní služba. Jeden balík pak může vážit maximálně 50 kg.

Pokud máte ještě větší množství vysloužilé elektroniky nebo baterií, můžete od nějakých 150 kg využít další typ odvozu – svozovou službu v den, kdy je zajišťována. Maximální váha pak není omezena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).