Hlavní navigace

Relax: uživatelé online serverů nejsou naší cílovou skupinou

9. 5. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TV Relax pravidelně neinformuje média a TV guidy o programových změnách, které provádí operativně.

Stalo se již tradicí, že TV Relax ostravského podnikatele Radima Pařízka mění program na poslední chvíli a nedává o tom patřičně dle zvyklostí vědět. Ostatní televize s informací o změně programu nemají problém. TV Relax změnila sobotní program ve 20:30, místo původně plánovaného pořadu Megasilvestr s Vladimírem Hronem byl odvysílán film Paříži, miluji Tě. Změna byla pouze oznámena na sociální síti Facebook ve čtvrtek ráno. Program byl také změněn na webových stránkách TV Relax, všude jinde ale zůstal v programu původní plán.

PSALI JSME: Televize Relax představila programové „novinky“, láká i na další archivní seriál

Server DigiZone oslovil TV Relax s vysvětlením a PR manažerka Martina Vacková uvedla: Vzhledem k tomu, že jsme televize menšího rozsahu, jsme každý den nuceni pružně reagovat na aktuální čísla sledovanosti. V tomto případě se jedná o programovou změnu do slova a do písmene – nasazenou ze dne na den a z hodiny na hodinu. V době existence sociálních sítí a internetu poté primárně volíme komunikaci přímo s našimi diváky, s fanoušky našeho Facebooku. Za nejdůležitější komunikační kanál poté považujeme přímo naši televizi Relax, kde se informace o změně programu donese přímo našim divákům zaručeně co nejrychleji. Tištěná média jsou poté zajisté až na místě posledním, s platností šestitýdenní lhůty na odevzdávání televizního programu. Onlinové televizní programy se pak mírně míjí s naší cílovou skupinou, která je vyššího věku, nebo není uživatelem internetu. Onliny ale budou informovány o plánovaných širších programových změnách, které považujeme za významné, v pondělí 8. května. S jednodenním předstihem, tak aby byly schopné provést změny v dostatečném časovém předstihu.

PODROBNĚJI: Televize Relax vytáhla z archivu nečekaně americké seriály Pobřežní hlídka a JAG

TV Relax posílá program s předstihem čtyř týdnů, nikoliv šesti. Ve čtvrtek 5. května v odpoledních hodinách byl novinářům poslán program na týden 21 (tedy v osmnáctém týdnu). Je zcela běžné, že se v dnešní době mění program téměř každý den, ale většina televizí se pokouší zajistit, aby se informace dostala k co možná největšímu počtu diváků a minimálně online servery by měly informaci zachytit a zapracovat. Divák při prohlížení online TV programu, případně mobilní aplikace, automaticky předpokládá, že je program aktuální. V dnešní době je možné zajistit, aby byla změna provedena téměř ihned.

Minulý týden TV Relax také neodvysílala, zřejmě mimořádně, svůj kontaktní pořad s diváky s názvem Haló, tady Relax. Informaci, jestli byl pořad zrušen nebo co se minulý týden stalo, už ale server DigiZone na svůj dotaz nedostal.

V sobotu již byl kontaktní pořad s moderátorem Michalem Pistolasem odvysílán. V něm se mohli diváci dozvědět další programovou změnu a to, že od úterý 10. května v podvečer v 18 hodin bude vysílána repríza pořadu Krampovoloviny. V pondělí 9. května totiž běží poslední díl seriálu Divoký měsíc.


Autor: Jakub Petr

Michal Pistolas

Moderátor změnu ohlásil takto: Divoký měsíc se neúprosně přiblížil ke svému vyvrcholení v podobě závěrečného dílu, v pondělí 9. května od šesti večer uvidíme 151. závěrečný díl tohoto argentinského seriálu. Od úterý 10. květnu uvidíte ty nejlepší díly pořadu Krampovoloviny, dodává Pistolas.

Ve všech programech se ale v pondělí uvádí díl v pořadí 141., nikoliv 151. Nesoulad dílů je bohužel i u dalších seriálů vysílaných TV Relax. Diváci na tuto skutečnost upozorňovali na facebookovém profilu televize, odpovědi se nedočkali. Místo toho dle profilu včera odpoledne administrátor začal hromadně většinu dotazů mazat a některé uživatele blokovat. Diváci ale čekali nějakou seriálovou akvizici a v dostatečném předstihu se také ptali televize na sociální síti Facebook. V kontaktním pořadu jsme se totiž relativně nedávno mohli dozvědět, že tento čas bude nadále věnován akvizičním seriálům, konkrétně moderátor zmínil telenovely. Že by stanici došly finance? Reklama je tam vysílána v maximálně možné zákonné míře a dvakrát za den běží pořad Vědmy radí.

Od 6. května navíc televize vysílá filmy „z pera“ Tomáše Maguska, které si nezískaly diváckou oblibu a dostaly mnoho negativních kritických ohlasů. Sám Tomáš Magnusek si ve většině z nich také zahrál. Tento týden šlo o snímek Školní výlet.

BRAND24

Server DigiZone měl na PR televize ještě další dotazy (například neuvádění tvůrců dabingu u třetí série seriálu Sabrina, mladá čarodějnice, častou injektáž či jestli uvažuje o vysílání pořadů pro děti, jak se zmiňoval moderátor v jejich kontaktním pořadu), ale na žádné z nich už odpovězeno nebylo.

TV Relax vysílá v pozemním multiplexu 4, který provozuje vlastník této televize. Na satelitu je možné naladit tuto televizi volně bez nutnosti předplácet si jakýkoliv balíček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).