Hlavní navigace

Rekordní srpen pro ČT 4 Sport: denně v průměru 440 tisíc diváků

23. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 9. 2008

Sportovní kanál České televize dosáhl během letošního srpna, kdy probíhaly Letní olympijské hry v Pekingu, historicky rekordní sledovanosti. Denně ho sledovalo alespoň tři minuty 440 tisíc dospělých diváků. Tím se stal těsně za ČT 24 druhým nejsledovanějším neceloplošným kanálem, sdělil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

V průměrném celodenním podílu na divácích dosáhl ČT 4 Sport hodnoty 1,47 procenta. V přepočtu na tu část domácností, které si mohou ČT 4 Sport naladit, to bylo dokonce 2,88 procenta, což už reprezentuje skutečně vysoký share, čili podíl na publiku. Mezi specializovanými sportovními kanály v České republice je tedy jednoznačně nejsledovanější, konstatuje Šticha.

Tipy C

ČT 4 Sport je v současné době dostupný pro 50,1 procenta diváků v České republice. Je tedy v čele i co se týče republikového pokrytí, dodává mluvčí ČT. K vysoké sprnové sledovanosti podle Štichy nepřispěla pouze olympiáda, ale také začátek fotbalové Gambrinus ligy a další sportovní přenosy.

Česká televize si vychvaluje sledovanost ČT 4 Sport necelé dva týdny předtím, než televize Nova přejmenuje svůj kabelový a satelitní kanál Galaxie sport na Nova sport. K této události dojde v sobotu 4. října, u příležitosti zahajovacího zápasu nové sezóny hokejové NHL, který se odehraje v Praze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).