Hlavní navigace

Rekonstrukce studií RTVS pro HD bude stát přes milion eur, skončí v březnu 2014

6. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Technický ředitel RTVS Andrej Doležal nedávno na chatu serveru Živé.sk uvedl, že by byl rád, kdyby se Jednotka nebo Dvojka objevily na satelitu. „Je to naši prioritou,“ konstatoval.

Připravovaná a dlouhou dobu avizovaná rekonstrukce studií Rozhlasu a televize Slovenska s názvem MD 1 a MD 2 by měla vyjít na cenu okolo jednoho milionu eur. RTVS konkrétně její výši stanovila na 1,15 milionu eur, tedy přibližně 30 milionů korun. Informoval o tom server Mediálne.sk. Veřejnoprávní instituce už tak bude v těchto prostorech vybavena novými technologiemi a připravena z nich pochopitelně vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Rekonstrukce MD 1, 2 je součástí investičního plánu RTVS na rok 2013 a je také součástí kapitálových výdajů smlouvy se státem, uvedla pro Mediálne.sk Dominika Šulková z marketingu a komunikace s veřejností RTVS.

BRAND24

K TÉMATU: Slovenská televize chce do osmi měsíců vysílat z velkých studií v HD rozlišení

Ukončení rekonstrukce první část komplexu je očekávána v březnu příštího roku. RTVS taktéž v současnosti hledá firmu na úpravu interiéru studiového komplexu. Dá se říci, že studio MD 1 už několik let zeje prázdnotou. Naposledy ho veřejnoprávní instituce využila v roce 2005, od té doby není v provozu. Studio MD 2 prošlo naposledy rekonstrukcí před sedmnácti lety, v roce 1996. V tomto zmiňovaném prostoru už došlo loni dokonce k havárii a bylo nutné video režii vyměnit za novou. Ta už je sice připravena pro vysílání v HD, ovšem samotné studio nadále zůstalo ve špatném stavu. Výměny se dočká monitorová stěna, obrazová zařízení, záznamy, měřící systém i zvukový stůl s příslušenstvím. Rekonstrukcí vznikne studiový celek MD 1,2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).