Hlavní navigace

regionalnitelevize.cz má na satelitu Astra odstartovat již zítra

31. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Chystaná satelitní stanice regionalnitelevize.cz, která bude složena z bloků od jednotlivých lokálních programů, by měla spustit ostré vysílání již zítra.

Serveru DigiZone.cz to řekla ředitelka kanálu Eva Stejskalová. Testovací vysílání regionalnitele­vize.cz začalo na satelitu už v pátek.

K TÉMATU: Regionalnitele­vize.cz odstartuje na satelitu v dubnu. Připravovala se rok

Pokud se nestane nic neočekávaného, vysílání chceme spustit 1. dubna ve 13 hodin, uvedla Stejskalová. Když se to nepovede, můžeme alespoň říci, že se nám povedl pěkný apríl, dodala s humorem šéfka projektu regionalnitele­vize.cz. Nejde o vůbec první českou regionální televizní stanici, jak informovala mylně některá média, ale první lokální program tohoto typu na satelitu. Obrazová kvalita by nemusela být špatná. Zkušební vysílání se pohybuje okolo 2,2 Mbps video a 190 kbps audio. Rozlišení obrazu je 720×576, formát obrazu 4:3. Stanice využívá kapacitu operátora SES.

BRAND24

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

regionalnitele­vize.cz zahájila zkušební vysílání na satelitu. (Screenshot pro DigiZone.cz: Čestmír Polák)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).