Hlavní navigace

Regionální TV 7 chce začít vysílat v září

6. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 3. 2008

Září by bylo optimálním termínem pro zahájení nové regionální televize s názvem TV 7. Serveru Týden.cz to řekl majitel RTA a společnosti EBD Jaroslav Berka, která kanál vlastní. Firma získala kompenzační licenci na provozování tohoto kanálu minulý týden od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Udělení licence firmě EBD bylo nárokové. Ze zákona takovou licenci získá programová síť regionálních televizí, které v analogu sdílí frekvence s celoplošnou televizí Prima a pokrývá minimálně 33 procent území České republiky nebo 33 procent obyvatel země. Podmínkou je zastřešení takové sítě jednou společností a společným názvem. Berka pro tuto příležitost založil společnost EBD a registroval si název TV 7.

Našel jsem způsob, jak se rychle dostat k licenci, programu i pokrytí v mezích ekonomické racionality. Regionální televize jsou připravené dodávat regionální zpravodajství. Pro zbytek dne hledáme dodavatele programu, sdělil Týdnu Berka. Studia z Čech a Moravy se budou k centrálnímu programu připojovat jednou denně.

BRAND24

Kromě této licence pro celoplošné zemské digitální vysílání má RTA nárok na udělení kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání za to, že jako jeden z vítězů licenčního řízení na programové pozice v prvních dvou multiplexech o toto oprávnění přišla v soudním řízení. Třetí, už ne zcela celoplošnou licenci pro zemské digitální vysílání získají automaticky všechna studia RTA, která nyní vysílají v analogu společně s Primou. Sdílení kmitočtů totiž zůstane po přechodu na DVB-T zachováno.

VÍCE: „Primácké“ regiony se přeskupují na digitální sítě R1 a TV 7

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).