Hlavní navigace

Regionální síť 7 bude šířit ve své nabídce i Retro Music TV a Rádio Čas

1. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový digitální multiplex se stane už druhou pozemní sítí v Praze, ve které bude možné Retro Music TV zachytit. V

Nový zemský digitální multiplex společnosti Progress Digital označovaný jako Regionální síť 7 bude šířit nejen HD verze kanálů ČT 1, ČT 2 a ČT Sport a od září SD programy ČT :D a ČT art, ale také stanici Retro Music TV a komerční Rádio Čas. V současné době se v multiplexu vysílá pouze smyčka hudebního kanálu, která láká na její brzké spuštění této stanice. V Praze tak dojde k poměrně kuriózní situaci. Signál Retro Music TV tu bude šířit nejen tento multiplex na kanálu 37, ale také Regionální síť 4 společnosti Prague Digital TV, za níž stojí ostravský podnikatel Leoš Pohl.

BRAND24

Autor: foto pro DigiZone.cz Čestmír Polák

Aktuální složení Regionální sítě 7

K TÉMATU: ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD odstartovaly v DVB-T. Využívají více multiplexů

Zatímco Progress Digital šíří v Praze signál z vysílačů Ládví a Novodvorská, konkurenční multiplex využívá stanovišť Ládví, Strahov a Zelený pruh na kanálu 46. Zařazení Rádia Čas do Regionální sítě 7 není až tak překvapivé. Jeho majitelem je právě ostravský podnikatel Radim Pařízek, který je zároveň vlastníkem společnosti Digital Broadcasting (operátor multiplexu 4) a jednatelem firmy Progress Digital. Hlasy stanice jsou i někteří moderátoři známí z vysílání TV Pohoda, například Petra Češková, Marie Pásková, Rozálka Pokorná nebo Michal Pistolas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).