Hlavní navigace

Ředitel Slovenské televize chce na Trojce přenášet část vysílání TA3

23. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
23. 12. 2010

Obsah sportovního kanálu Slovenské televize (STV), programu Trojka, kterému reálně hrozilo, že bude muset od Nového roku ukončit vysílání, by mohla částečně naplnit soukromá zpravodajská televize TA3. Radě STV to podle zpravodajského serveru Aktuálně.sk řekl generální ředitel STV Štefan Nižňanský. TA3 by měla na Trojce vysílat půldruhé hodiny denně svůj aktuální program.

K TÉMATU: Sportovní kanál Trojka Slovenské televize bude vysílat i po Novém roce

Nižňanský navrhnul souběžné vysílání TA3 na Trojce v materiálu „Návrh na minimalizaci ekonomických ztrát způsobených plánovaným redukováním výroby a vysílání programové služby STV 3“. Vedení obou televizí už o případné spolupráci jednala. S touto nabídkou jsme byli osloveni a jsme spolupráci otevření, v současnosti však nedokážeme poskytnout konkrétní informace, protože nejsou dohodnuty žádné podrobnosti, řekla webu PR manažerka TA3 Barbara Písecká.

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní kanál Trojka se potápí a slovenský koncesionář pláče

Proti vysílání soukromé TA3 na pozici veřejnoprávní Trojky je slovenské ministerstvo kultury. Blíže tento záměr neznáme, ale podle dostupných informací návrh nepovažujeme za koncepční řešení, uvedla mluvčí ministerstva Eva Chudinová. Trojka má po Novém roce vysílat minimum nasmlouvaných sportovních přenosů a především reprízy sportovních magazínů a záznamy velkých sportovních akcí z letošního roku.

BRAND24

NAPSALI JSME: Třetí program Slovenské televize, sportovní Trojka, má údajně skončit

STV dokonce uvažuje, že na Trojku přesune záznamy a přenosy jednání slovenského parlamentu. Vypnout Trojku nechce, protože podle Nižňanského by to stejně nevedlo k úsporám – STV musí provozovat svůj veřejnoprávní multiplex, do kterého se vejde čtyři až pět programů, přičemž televize platí za jeho provoz stejnou částku, ať už v něm šíří dva nebo tři programy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).