Hlavní navigace

Ředitel Rádia Impuls pojede do práce na vozíku. Vyzkouší nástrahy pro invalidy

30. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jiří Hrabák se zapojí do projektu „Jsme v tom s vámi“, který pořádá občanské sdružení Asistence

Život postiženého člověka, který je odkázaný na vozík, si na vlastní kůži vyzkouší generální ředitel nejposlouchanějšího českého Rádia Impuls Jiří Hrabák. Zapojí se do projektu „Jsme v tom s vámi“, který pořádá občanské sdružení Asistence a jehož smyslem je ukázat, že i úspěšní lidé vnímají bariéry ve veřejném prostoru a něco pro jejich odstranění aktivně dělají. Hrabák si v rámci projektu vyzkouší ranní cestu do práce na vozíku.

K TÉMATU: Novým PR manažerem Rádia Impuls je bývalý šéf marketingu ČT Tomáš Přenosil

Tipy C

„Když jsem dostal nabídku zúčastnit se tohoto projektu, neváhal jsem ani chvíli. Myslím, že je důležité upozornit na nelehkou situaci vozíčkářů a třeba i maminek s kočárky nejen v Praze. Při jízdě autem po městě si člověk v zácpách a při objížďkách zanadává jak to má těžké, ale teprve při plánování „bezbariérové“ trasy z domova do Impulsu jsem si uvědomil, že si nemám nač stěžovat. O své zážitky se podělím i s posluchači Rádia Impuls a doufám, že o nástrahách MHD uslyší i někdo z odpovědných lidí,“ říká Hrabák.

Projekt má velmi jednoduchý cíl – prostřednictvím známých osobností, které se na vozíku pro invalidy pokouší dostat do zaměstnání, školy nebo místa plánované schůzky ukázat, že Praha není tak bezbariérová, jak by se mohlo zdát.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).