Hlavní navigace

Ředitel ČT v bilančním rozhovoru pro iDNES nešetřil chválou

11. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 3. 2009

Generálnímu řediteli České televize Jiřímu Janečkovi končí brzy jeho funkční období, a tak s ním včera server iDNES.cz přinesl bilanční rozhovor. V něm si Janeček dosavadní působení v křesle nejvyššího šéfa veřejnoprávní televize pochválil. Odhadl, že je za ním dobrý kus práce. Ze zadlužené televize, které hrozilo, že přijde o jeden program, jsem vydupal programy čtyři. Restrukturalizoval jsem obrovskou instituci, aby pracovala efektivněji než komerční stanice, konstatoval Janeček.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Sociálně slabí možná nebudou muset platit koncesionářské poplatky

Stále ještě současný a pravděpodobně i budoucí šéf ČT doslova řekl, že je čas natáhnout červený koberec a on by byl nerad, kdyby se po něm procházel někdo bez zásluh. Za těch šest let jsem postavil na nohy fabriku na světové úrovni, pochválil sám sebe Janeček. Ten také promluvil o tom, jak by si představoval regionalizaci ČT po vypnutí analogového vysílání. Celkovou částku, která by na tento účel padla, odhadl na přibližně stejnou, jako jsou současné náklady na šíření programů ČT 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).