Hlavní navigace

Ředitel ČRo – 2 Praha Jiří Vejvoda končí, nahradí ho Jaromír Ostrý

28. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2010

Druhý nejposlouchanější okruh Českého rozhlasu, stanice Praha, změní od 1. května vedení. Její dosavadní ředitel Jiří Vejvoda k poslednímu dubnu končí, pověřeným šéfredaktorem stanice se od května stane Jaromír Ostrý, šéfredaktor regionálního studia Českého rozhlasu v Brně. Na dnešním zasedání Rady ČRo to oznámil prozatímní ředitel veřejnoprávního rozhlasu Peter Duhan.

K TÉMATU: Český rozhlas uvažuje o úplném zrušení stanice Praha, s digitalizací poč­ká

Koncem dubna zároveň dojde ke zrušení funkcí ředitelů všech celoplošných stanic ČRo a zůstane zachována pouze funkce jejich šéfredaktorů. Doposud tyto funkce existovaly vedle sebe, což bylo podle Duhana zbytečné dublování. Jedinou výjimkou, která zůstává, je funkce ředitelky zpravodajských stanic ČRo, kterou vykonává Hana Hikelová. Pod její pravomoc spadá vedle ČRo 1 – Radiožurnálu také zpravodajské Rádio Česko.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas od dubna zruší funkce ředitelů celoplošných sta­nic

Se stanicí Praha není Duhan spokojen už delší dobu. Prozatímní šéf ČRo v nedávném rozhovoru pro server DigiZone.cz prohlásil, že z hlediska hudební dramaturgie je na tom Praha o mnoho hůře než dlouhodobě kritizovaný Radiožurnál. Dokonce už i starší posluchači nám píší, proboha, co nám to hrajete? Nezapomínejte, že skupina aktivních důchodců vyrostla v šedesátých letech. Nevím, jestli dechovka nebo normalizační popík je pro ně to pravé ořechové, uvedl Duhan.

Tipy C

ROZHOVOR: Hudba je náš katastrofální problém, připouští ředitel Českého rozhlasu

Nový pověřený šéfredaktor stanice Praha Jaromír Ostrý se do pražské centrály Českého rozhlasu v podstatě vrací. V minulosti, za generálního ředitele Václava Kasíka, totiž po dobu několika měsíců vykonával funkci programového ředitele celého rozhlasu. Později na ni ale rezignoval a vrátil se do Brna šéfovat tamnímu studiu rozhlasu. Ostrý před časem také zvítězil v konkurzu na programového ředitele brněnského studia České televize, do funkce ale nakonec nenastoupil a zůstal v rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).