Hlavní navigace

Redakce DigiZone.cz provedla revizi přijímacích antén

25. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 5. 2009

UVNITŘ FOTO Stejně jako řidiči musí posílat svůj automobil do servisu, provedla redakce serveru DigiZone.cz pravidelnou údržbu antén, která je nutná pro zajištění kvalitního televizního přijmu. V současné době disponujeme dvěma anténami. Jedna je typu Schwaiger CCK43 a druhá širokopásmová Spektrum, Color Super, lidově nazvaná „colorka“. O revizi se postaral spolupracovník serveru DigiZone.cz Jakub Melín.

Původně jsme na vertikální polarizaci používali také anténu Spektrum, Color Super, ovšem ta se neprojevila v Praze jako příliš vhodná. K revizi a výměně jedné antény jsme přistoupili proto, jelikož se nám rapidně zhoršil z neznámého důvodu příjem německých stanic. Jak se podařilo zjistit, na 39. kanálu bohužel došlo v místě příjmu k rapidnímu zlepšení příjmu televize Nova ze Strahova, takže důvod byl odhalen. Na 36. kanálu pak dělá své pro změnu digitální vysílání multiplexu 1 z Klínovce.

BRAND24

Zhoršil-li se vám příjem, v těchto slunečných dnech, možná můžete zjistit jeho příčinu. Krásné počasí přímo vyzývá k výletu na střechu. Vždyť chyba může být i na vaší straně! Už minulý rok v prosinci přirovnal předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák většinu antén za sbírku harampádí a označil jejich stav za příšerný. V našem případě sice došlo ke zhoršení příjmu zahraničních multiplexů, zato se objevily některé analogové stanice, které dříve nechodily.



Součástí instalace byl také test, která z antén má lepší příjem na vertikální polarizaci, foto: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).