Hlavní navigace

Start dalšího kanálu televize Nova se blíží. Bude akční, nebo pro ženy?

20. 8. 2011
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
TÝDENNÍ REVIZE - Televize Nova finišuje v přípravách na spuštění svého nového televizního kanálu. Jak tento týden informoval server Médiář.cz, nejsledovanější česká stanice žádá u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licence pro program s pracovním označením Kanál 5. Ten by měl být pravděpodobně určený mužům a připadají tak v úvahu názvy Nova Men nebo Nova Action, které si již Nova dříve registrovala. Podobný program, bTV Action, navíc majitel Novy provozuje už v Bulharsku.

Nova žádá o licenci pro „Kanál 5“

Společnost CET 21, držitel licence pro kanály Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech, si podala u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádost, která se týká povolení k provozování nové televizní stanice označované pracovním názvem „Kanál 5“. Informuje o tom server Mediář.cz, kterému to potvrdila předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová. Licenční podmínky pro nový kanál se mají podle Kalistové upřesňovat už příští týden v úterý, kdy RRTV navštíví zástupci televize Nova. Mediář.cz spekuluje, že tajemný „Kanál 5“ by měl být nikoliv ženským kanálem, ale stanicí určenou pro muže. Název nového televizního programu by mohl být Nova Men, případně Nova Action. Právě tyto ochranné známky si kromě jiných registrovala už v březnu společnost CET 21 u Úřadu průmyslové vlastnictví. Kde by nová stanice z portfolia kanálů televize Nova do budoucna vysílala, je nabíledni.

Lukáš Polák: Nova žádá RRTV o licenci pro Kanál 5. Ve hře je Nova Men a Nova Action

Discovery spustí 1. září v České republice a na Slovensku stanici TLC

Stanici TLC, která je orientována na ženy ve věku 25 až 49 let, spustí 1. září v České republice a na Slovensku Discovery Networks. Společnost to oznámila ve čtvrtek večer v tiskové zprávě, zatím však neprozradila, u kterých operátorů se program objeví. Konkrétní firmy tak budou své zákazníky informovat pravděpodobně jednotlivě. TLC je zaměřena na životní styl, reality show a zábavní pořady. Na některých evropských i mezinárodních trzích byl kanál TLC uveden již před několika měsíci a rychle si získal velmi pozitivní ohlas. Věřím, že s podobnou reakcí se setká i v České a Slovenské republice, uvedla středoevropská oblastní manažerka Discovery Networks Dorota Żurkovska-Bytner. Hlavní pořady se týkají svateb, módy, jídla, rodičovství, cestování a dalších témat pro ženy. Discovery Networks už v České republice provozuje například kanály Discovery Channel, Discovery Travel and Living, Discovery Science, ID: Investigation Discovery a stanici Discovery Showcase HD.

Lukáš Polák: Discovery spustí 1. září v Česku a na Slovensku nový ženský kanál TLC

Polský multiplex 1 má harmonogram spouštění

Polský regulační orgán Urząd Komunikacji Elektronicznej (UKE), tamní obdoba Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), na svých webových stránkách zveřejnil harmonogram spouštění tamního pozemního digitálního multiplexu 1, který bude šířit komerční programy Eska TV, Polo TV, ATM Rozrywka a U-TV a také veřejnoprávní okruhy TVP 1 (SD a HD verze), TVP 2 a TVP Info. Z přehledné tabulky, která je dostupná například na webu media2.pl vyplývá, že signálu tohoto multiplexu se už brzy dočkají také čeští diváci žijící v polském příhraničí, například na Ostravsku. Signál z lokality Wisła – Skrzyczne má být spuštěn již 15. prosince letošního roku. V první etapě jsou ještě další čtyři vysílače, žádný z nich však nedosáhne na naše území. Nejvíce jich je pak ve fázi dvě – 45. Zde se nachází například i Kłodzko – Czarna Góra, Opole – Chrzelice nebo Kraków – Chorągwica. Tabulka obsahuje prozatím pouze názvy lokalit a termíny, použité kanály a výkony tu chybí.

TVP 1 HD screenshot

Součástí polského multiplexu 1 bude také stanice Jedynka v HD rozlišení. (Screenshot: autor)

Lukáš Polák: Harmonogram spouštění polského DVB-T multiplexu 1 byl zveřejněn

Stručně

Pražská regionální televize TV Metropol přešla v pondělí po dnech v rámci multiplexu 3 dostupného v hlavním městě a středních Čechách na ostrý provoz. Diváci, kteří měli v síti společnosti Czech Digital Group, jež je plně vlastněna Českými Radiokomunikacemi, pouze informační smyčku, už nyní mohou sledovat klasický program. Ten je obsahově stejný jako v konkurenční síti společnosti Telefónica O2, kde skončí distribuce ke konci srpna.

Lukáš Polák: TV Metropol ode dneška na ostro v pražském multiplexu 3
Lukáš Polák: TV Metropol s novinkami v pozemských multiplexech 3 a 4

Česká televize uzavřela v pondělí budování webových stránek pro jednotlivé kanály. Poté, co před několika měsíci vznikly samostatné portály pro stanice ČT 1 a ČT 2 a později ČT 24, se k nim dnes přidala také sportovní ČT 4. Webové stránky nabízejí živé vysílání tohoto programu, aktuální výsledky, přehledy ligových klání a tabulek jednotlivých odvětí, zprávy, videoreportáže a záznamy přenosů.

Lukáš Polák: ČT 4 má ode dneška nové webové stránky

Programové oddělení TV Nova zaslalo televizním týdeníkům a tištěným magazínům plány na druhý zářijový týden letošního roku. Stanice tak vůbec poprvé odhaluje, jak bude vypadat její schéma o letošním podzimu. Konec spekulací je už tak nad tím, kdy Nova nasadí očekávaný kriminální seriál Expozitura a pokračování kontroverzních Soukromých pastí a sitcomu Comeback.

Lukáš Polák: Nova odtajnila nasazení Expozitury, Soukromých pastí i Comebacku

TV Nova - seriál Expozitura

Nejnákládnější český seriál Expozitura se objeví už brzy na obrazovce TV Nova. (Foto: archiv TV Nova)

Velká hudební show To byl náš hit, která bude jedním z hlavních taháků podzimního programového schématu digitální televize Barrandov, se bude poprvé vysílat v pondělí 3. října od 20 hodin. Všech 11 dílů, jež vznikají pod hlavičkou společnosti Barrandov Productions, bude režírovat Roman Petrenko. Moderátorem soutěže bude Petr Vondráček.

Lukáš Polák: Soutěž To byl náš hit odstartuje 3. října. Moderovat ji bude Vondráček

Server DigiZone.cz má k dispozici informace, že za zrušenou čtvrteční tiskovou konferencí k podzimnímu programovému schématu České televize může roztržka mezi jejím vrcholovým managementem. Ukazuje na to i SMS zpráva, kterou redakce obdržela od jednoho z manažerů, který ji označil jako „off record“, tudíž není možné prezentovat jeho jméno ani vyjádření ze zmíněného textu.

Lukáš Polák: Za zrušenou tiskovou konferenci ČT může roztržka topmanagementu

BRAND24

Veřejnoprávní médium Rozhlas a televize Slovenska by mohlo do budoucna používat místo zkratky RTVS pouze označení RTV. Svědčí o tom jedna z ochranných známek, kterou si RTVS chce nechat registrovat u tamního Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV). Na tuto skutečnost upozornil jako první server Mediálne.sk.

Lukáš Polák: Rozhlas a televize Slovenska si registruje nový název pro sebe i okruhy

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).