Hlavní navigace

Realitní magnát Červenka chystá realitní televizi R1

19. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 6. 2007

Netrvalo dlouho, a ze slibů, že satelitní televize, které vznikají pod ochranou developerské firmy MCA realitního magnáta Miloše Červenky nebudou poplatné podnikatelským aktivitám svého majitele, nezbylo téměř nic. Nejnovější projekt satelitní televize R1, o jejíž licenci nyní Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádá Červenkova firma Merovingian, bude zaměřený na „reality a životní styl“.

Sám Červenka před časem deníku MF Dnes řekl, že si pořizuje televizi jako důležitý komunikační kanál, neboť investuje obrovské peníze do developerských projektů a potřebuje nějak komunikovat s politiky. Někdejší Červenkův mluvčí Daniel Častvaj, kterého podnikatel nedávno jmenoval do funkce generálního ředitele koupené parlamentní televize 24cz, později jeho slova mírnil. Prý šlo o nedorozumění.

BRAND24

U tohoto rozhovoru pro MF Dnes jsem byl, a proto vím, že ty věty jsou mírně vytržené z kontextu. Otázka zněla, jestli si pan Červenka pořizuje televizi kvůli vlivu a on řekl, že všechno souvisí se vším a že rozhodně nebude prostřednictvím televize něco ovlivňovat. Z toho, co potom vyšlo, se mi ježily vlasy na hlavě. Představa, že si někdo koupí médium a přes něj začne tlačit svoje podnikatelské aktivity, je naivní. Takové médium by bylo všem akorát pro smích, řekl Častvaj v rozhovoru pro server DigiZone.cz.

Na otázku, zda se budou Červenkovy firmy komerčně prezentovat na satelitních programech, které patří tomuto podnikateli, Častvaj řekl: V parlamentně-zpravodajském kanále určitě ne. U programu pro ženy (Červenkovy firmy získaly licenci pro satelitní program TV Ona, pozn.red.), který bude spíš lifestylový, by mi přišlo naprosto normální a pochopitelné, kdyby si vlastník podporoval svoje vlastní projekty, ale v tradiční komerční formě: prostřednictvím reklamy. To mi přijde normální. Ale zapřísahám se, že televize pod mým vedením nebude tlačit na to, aby pan Červenka dostal nějaké pozemky. To je nesmysl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).