Hlavní navigace

Rapl jde do finále. Nabídne třináct plnohodnotných detektivních příběhů

26. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ GALERIE – Nekompromisní vyšetřovatel Kuneš v podání Hynka Čermáka se na obrazovku vrátí v novém seriálu vycházejícím z úspěšného Cirkusu Bukowsky.

Natáčení třináctidílné kriminálky běží v režii Jana Pachla přes 130 dní a nyní spěje do svého finále. Poslední klapka padne na konci června na Kavčích horách.

Josef Viewegh, v jehož tvůrčí producentské skupině Rapl vzniká, s Janem Pachlem spolupracoval také na Cirkusu Bukowsky a dvoudílném snímku Gangster KA.

Má postava se jmenuje Jana Slepičková, většinou mi tak všichni říkají Slepice. Jde o kriminalistku z Jáchymova a i díky tomu jsem si užila dost cestování do Krušných hor, říká čerstvá držitelka Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve snímku Kobry a užovky Lucie Žáčková.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize zakoupila v Cannes čtvrtou řadu Sherlocka od BBC

Arte koprodukuje s ČT. „Strýček Archimedes“ bude o emigraci do Československa

Seriál Rapl volně navazuje na Cirkus Bukowsky. Rozhodli jsme se ovšem změnit žánr a místo příběhu roztaženého do třinácti dílů nabídnout divákům třináct plnohodnotných detektivek, říká režisér, scenárista a autor námětu Jan Pachl, který se na Raplovi opět spojil se svým dvorním kameramanem Markem Jandou, autorem hudby Tadeášem Věrčákem a dalšími tvůrci, včetně herců Hynka Čermáka, Miroslava Etzlera a Alexeje Pyška. V dalších rolích (viz galerie) se objeví i Lucie Žáčková, Lukáš Příkazký, Jiří Vyorálek nebo Stanislav Majer.

BRAND24

Podle kreativního producenta Josefa Viewegha se filmový štáb během uplynulé zimy mnohokrát přesvědčil o tom, že Krušné hory dělají svému jménu čest. Během více než 130 natáčecích dní se navíc vystřídalo extrémní množství lokací a točilo se vysoko v horách, hluboko pod vodou, v zatopených lomech, v průmyslových zónách a třeba i ve starých fabrikách.

Josef Viewegh k tomu říká: Nemalý počet lokací zasahuje též do sousedního Německa. S výběrem a zajištěním neobvyklých plenérů pomáhala štábu Filmová kancelář Karlovarského kraje, oceněná nejen za tuto spolupráci na nedávném filmovém festivalu Finále Plzeň. Vstříc nám vyšli též myslivci, ochránci životního prostředí, hasiči, záchranáři nebo místní policisté. Bez této pomoci, a také vstřícnosti a ochoty místních lidí, si natáčení v Krušných horách popravdě nedokážeme vůbec představit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).