Hlavní navigace

Rakouský kanál ORF 1 připravuje změnu názvu i grafiky

8. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 12. 2010

Inovovaného názvu se dočká v příštím roce rakouský veřejnoprávní kanál ORF 1. Ten mohou sledovat v blízkosti hranic s našimi jižními sousedy také tuzemští diváci, a to z tamních digitálních terestrických multiplexů. Jak informoval deník Der Standard, stanice se přejmenuje na ORF eins. Změna bude tedy patrná až tehdy, když divák název uvidí fyzicky. Foneticky se na něm nic nemění.

ČTĚTE TAKÉ: Salzburg Plus TV startuje v rakouském DVB-T. Příjem u nás s otazníkem

Program projde také změnou grafického vizuálu a celkovou inovací. Změna bude k vidění na rakouských obrazovkách již brzy – 8. ledna příštího roku. Sesterského kanálu ORF 2 se zatím žádná novinka netýká. ORF též vážně zvažuje možnost spuštění kulturního a informačního kanálu s pracovním názvem ORF Info Plus. Ten by mohl spatřit světlo světa již v dubnu. K tomuto kroku chce přistoupit veřejnoprávní rakouská televize proto, že chce dát kultuře na obrazovce větší prostor.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).