Hlavní navigace

Rakouská veřejnoprávní ORF otestuje televizi do mobilu

5. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 3. 2007

Krátké televizní příspěvky přímo na mobil chce poskytovat rakouská veřejnoprávní televize ORF. Službu ORFmobile připravuje s mobilními operátory Mobilkom Austria a 3. Pilotního projektu se zúčastní tisíc respondentů, kteří si budou moci pouštět příspěvky od různých televizních stanic a dalších subjektů, uvedl server BroadbandTVnew­s.com.

BRAND24

ORFmobile bude fungovat na bázi DVB-H, tedy ve stejném formátu jako „Televize v kapse“, kterou loni na podzim v Praze testoval T-Mobile a Radiokomunikace. Nabídne zpravodajství, sport, předpověď počasí, hudební klipy a speciální příspěvky určené právě pro diváky této služby. ORF se chce zaměřit především na diváky ve věku od 12 do 24 let.

Komerční vysílání DVB-H chce Rakousko spustit v příštím roce k fotbalovému Euru 2008. První licence pro řádné mobilní vysílání udělí mediální rada koncem letošního roku. Rakouští mobilní operátoři upřednostňují stejně jako čeští formát DVB-H před T-DMB, který se ujal především v jihovýchodní Asii, ale také v Německu, kde vedle sebe fungují oba.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).