Hlavní navigace

Rakouská ORF získala vysílací práva na olympiádu do roku 2016. ČT stále jedná

17. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 8. 2011

Rakouská veřejnoprávní televize ORF dnes oznámila, že může vysílat olympijské hry až do roku 2016. Vysílací práva získala konkrétně pro ty, které se budou konat v ruském Soči v roce 2014 a v brazilském Rio de Janeiru o dva roky později. ORF nabídne svým divákům olympijské hry pochopitelně v nejvyšší možné kvalitě – vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rakouský veřejnoprávní rozhlas plánuje spustit dětské rádio

Je naprosto v souladu s povinnostmi, které si ORF stanovila, že nejvýznamnější a nejdůležitější sportovní události chceme nabídnout v odpovídající kvalitě, nechal se prostřednictvím tiskové zprávy slyšet generální ředitel rakouské veřejnoprávní televize Alexandr Wrabetz, který nedávno obhájil své další funkční období. Programy rakouské ORF mohou sledovat diváci legálně pouze v příhraničí s našimi jižními sousedy. Na satelitu je signál kódován a pro dekódování je nutná takzvaná Smart Card. Server DigiZone.cz oslovil v záležitosti vysílacích práv také Českou televizi. Podle mluvčího Ladislava Štichy jednání stále probíhají.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).