Hlavní navigace

Rakouská ORF odložila nasazení hybridního vysílání HbbTV ze satelitu na pondělí

15. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Hybridní vysílání ORF bude na satelitu Astra dostupné pouze u HD verzí kanálů ORF, tedy stanic ORF eins HD a ORF 2 HD. Důvody opětovného posunutí startu vysílatel neuvedl.

V den, kdy mělo dojít k nasazení hybridního širokopásmového vysílání (HbbTV) na satelit Astra rakouským veřejnoprávním vysílatelem ORF, byl tento termín opět změněn. Na svém účtu sociální sítě Twitter to oznámil technický ředitel telekomunikačního operátora ORS Norbert Grill. Bohužel si budete muset počkat po víkendu. HbbTV nasadíme 18. listopadu. Očekávané nasazení předpokládám okolo osmé hodiny na kanálech ORF eins HD a ORF 2 HD, uvedl Grill, který však nenapsal, proč k opětovnému posunutí termínu došlo.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ORF nabídne v hybridním vysílání na satelitu Astra dvě aplikace, do Vánoc přidá další

Ani u Rakušanů tak nelze tvrdit, že jde vše podle plánů. Oznámený termín už je třetím, kdy má k nasazení hybridního vysílání dojít. HbbTV se mělo podle původních plánů objevit divákům se satelitními přijímači na obrazovkách se startem podzimní sezóny, později byl však tento termín posunut na 15. listopadu. Za touto skutečností měla stát ještě nepřipravenost některých operátorů, kteří přejímají signál ze satelitu. Aktuální termín je tedy pondělí 18. listopadu. V pozemních vysílání a kabelových sítích už je tato technologie dostupná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).