Hlavní navigace

Radním a odborářům ČT se nelíbí způsob výběru koncesionářských poplatků

27. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 9. 2010

Koncesionářské poplatky by za Českou televizi měla vybírat soukromá firma. Tato společnost by si měla přijít na 1,06 miliardy korun. Jak informuje deník MF DNES, nelíbí se to však některým členům Rady ČT a také odborářům. Zastavte veřejné zakázky, které vedou k tunelování České televize, cituje list z dopisu, který měl v pátek přijít generálnímu řediteli veřejnoprávního média Jiřímu Janečkovi.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČT: 175 tisíc upomínek za nezaplacení koncesionářského poplatku

Podle odborářů nebyla celá záležitost s nikým probrána a tendr byl připraven takzvaně v tichosti. Šéf odborů ČT Antonín Dekoj dokonce tvrdí, že schůzka s generálním ředitelem na toto téma byla dohodnuta, nicméně ten ji zrušil. Deník dodává, že Dekoj požaduje také ukončení všech výběrových řízení, která by směrovala klíčové činnosti média mimo Kavčí hory. Dekoj tento krok přirovnává ke stejnému kroku, jako kdyby si stát vybral firmu na výběr daní. Janeček se podle MF DNES nechal slyšet, že celou věc nechá prošetřit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).