Hlavní navigace

Radní České televize dostanou kvůli krizi na volání méně

14. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 5. 2009

Rada České televize sice hned na začátek svého včerejšího jednání vyřadila nejočekávanější bod č. 5, kterým bylo výběrové řízení na generálního ředitele, to však neznamená, že by samotné setkání radních nebylo zajímavé. Předseda tohoto kontrolního orgánu Jiří Baumruk např. veřejnoprávnímu médiu vyčetl, že odstranilo z názvu kanálu ČT 4 slovo Sport, které lépe vystihovalo jeho zaměření.

Možná trochu překvapivě se však postavila rada ke svému rozpočtu. Baumruk ho nechal snížit o pět procent, tzn., že Rada ČT teď bude hospodařit s nižším. Další úsporou financí bude snížení limitu na hovorné pro řadové členy, které bylo stanoveno na maximální hranici tisíc korun. Místopředseda pak bude mít volání do hranice 1.500 Kč a předseda by neměl provolat více jak 2.000 Kč. Tento krok byl odůvodněn nutným šetřením kvůli pokračující finanční krizi. Baumruk řekl, že při současných cenách za volání vyšší částky stejně nikdo nedosáhl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).