Hlavní navigace

Radiožurnál zůstane v nové struktuře stanic Českého rozhlasu prvním okruhem

12. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan zároveň ujistil, že Český rozhlas se nevzdá značky Radiožurnál, která je spjatá s historií veřejnoprávního média už od roku 1923.

Český rozhlas nebude měnit ani v chystané restrukturalizaci programových okruhů řazení stanic Radiožurnál, Praha a Vltava. V rozhovoru pro server MediaGuru.cz to řekl jeho generální ředitel Peter Duhan. Radiožurnál v nové struktuře zůstane jako první okruh. Bude profilován jako zpravodajská stanice s důrazem na rychlé zpravodajství a s podílem hudby možná vyšším než v současnosti, uvedl pro MediaGuru Duhan. Dvojka pak má být stanicí spíše zábavního a vzdělávacího charakteru.

GLOSA Z ARCHIVU: Potřebuje rozhlas další stanici mluveného slova?

Stávající třetí veřejnoprávní rozhlasový okruh, Vltavu, nazývá Duhan pracovním označením arte. K ní však v podstatě nemá žádné výhrady. S jejím programem jsem spokojen, je nastavena velmi dobře a splňuje účel, který má plnit, konstatoval generální ředitel Českého rozhlasu. Nově vzniklá stanice mluveného slova pak ponese pravděpodobně označení čtvrtého okruhu, které mělo dříve Rádio Wave pro mladé. To ovšem již před lety muselo z velmi krátkých vln (VKV) odejít.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Rádio Česko a ČRo Leonardo letos zaniknou, nahradí je stanice mluveného slova

Český rozhlas nadále bude stavět na tradici svých značek. Podle slov Petera Duhana tak rozhodně nehrozí, že by zanikla značka Radiožurnál (dříve Radiojournal), která se táhne s historií tohoto veřejnoprávního média už od roku 1923, kdy zahajovalo své vysílání v tehdejším stanu ve Kbelích. Zcela určitě ne, ujistil Duhan a dodal: Slyšel jsem o tom, jsou mi podsouvány kolem Radiožurnálu různé věci. Radiožurnál je historická značka a byla by obrovská chyba o tu značku přijít.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).