Hlavní navigace

Radiožurnál od září znovu změní program. Přibude původních zpráv

26. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 5. 2008

Vedení Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu připravuje na září další programové změny. Podle serveru Aktuálně.cz, který se odvolává na informace přímo z Radiožurnálu, by se mělo výrazně proměnit vysílání ve všední dny. Dopolední vysílání má patřit zpravodajství, odpoledne oddychovějším tématům. Přibudou také nové znělky a předěly, uvedl web.

Radiožurnál má podle Aktuálně.cz přinášet více původních zpráv. Už nyní se Radiožurnálu podařilo získat od ředitele ČRo grant na postavení malé publicistické redakce, kterou mají tvořit dva až tři stálí reportéři a několik externistů, upozorňuje server. Hlavní okruh ČRo zároveň poněkud seškrtal náklady na vysílání, které za působení bývalé ředitelky Barbory Tachecí výrazně vzrostly.

BRAND24

Vedení rozhlasu určilo Radiožurnálu na letošní rok rozpočet 140 milionů korun, v lednu však stanice poměrnou část této sumy překročila, zejména kvůli častějším vstupům z regionů. Radiožurnál není v žádném případě ve finanční krizi. Do rozpočtu schváleného na rok 2008 se vejdeme, řekl Aktuálně.cz Alexandr Pícha, který byl po odvolání Tachecí pověřen vedením Radiožurnálu a je jedním z adeptů na uvolněný post ředitele stanice.

Leden byl testem, kolik bude nový Radiožurnál stát. Musíme peníze rozložit jinak, přehodnotit priority, řekl už dříve Pícha. Stanice od února propustila několik stálých zaměstnanců, pro Radiožurnál nyní pracuje více externistů než interních redaktorů. Kvůli programovým změnám musíme být flexibilnější. Proto máme nyní více externistů než stálých zaměstnanců. Není to jen lacinější, ale i flexibilnější. Externistovi můžete z hodiny na hodinu říct, že končí. U zaměstnance už to tak snadné není, cituje Aktuálně.cz Alexandra Píchu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).