Hlavní navigace

Radiokomunikace koupilo za 33,6 miliard korun zahraniční konsorcium

24. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 11. 2006

Trojice firem Mid Europa Partners, Lehman Brothers a Al Bateen včera v tiskové zprávě oznámila, že koupila 100procentní podíl ve společnosti Radiokomunikace a téměř 40 procent ve společnosti T-Mobile Česká republika. Zahraniční investoři zaplatili bývalému majiteli, firmě JTR Management, za provázané komodity celkem 33,6 miliard korun.

Hlavní ekonom Paria Finance David Marek pro ČT 24 událost komentoval slovy: Zdá se, že by ta cena měla být víceméně férová. Důležité je, že kromě Radiokomunikací se prodával také podíl ve společnosti T-Mobile a obě společnosti si na svých trzích vedly poměrně dobře a zvyšovaly své tržní podíly a zaváděly i nové technologie. Mediální zástupce Radiokomunikací Pavel Kočiš uvedl v pořadu Ekonomika ČT 24: Očekáváme, že i v budoucnu budou Radiokomunikace za přímé podpory našich nových vlastníků rychle růst a vytvářet další hodnoty pro akcionáře.

BRAND24

Radiokomunikace jsou druhým největším operátorem pevných linek v ČR, počet jejich zákazníků je zhruba 450 tisíc. Jednička na českém trhu, společnost Telefónica O2, má pevných linek 3,5 milionu. Radiokomunikace vstupily na telefonní trh v roce 2003, a to s nabídkou internetového připojení a hlasových služeb. Předtím poskytovaly telekomunikační služby ostatním operátorům. Rapidní zvýšení počtu zákazníků přinesla firmě akvizice společnosti Tele 2.

Mezi klíčové akvitity Radiokomunikací patří provoz sítě zemských televizních vysílačů, a to jak pro analogové, tak pro digitální vysílání. Společnost je také generálním partnerem serveru DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).