Hlavní navigace

Radio_FM nezrušíme, uklidňoval veřejnost slovenský ministr

13. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 10. 2010

UVNITŘ VIDEO Slovenský ministr kultury Daniel Krajcer musel po včerejší vlně kritiky, která se vzedmula mezi odbornou i laickou veřejností, mírnit svůj výrok ohledně možného zrušení tamního veřejnoprávního okruhu Radio_FM. Tato stanice by měla být zachována, ovšem měly by být sníženy náklady na šíření jednotlivých programů Slovenského rozhlasu. V praxi by tedy mohlo dojít mimo jiné k omezení pokrytí stanice.

K TÉMATU: Ministr kultury SR: Skončí Trojka Slovenské televize i Rádio_FM

Například na komunitním portálu Facebook vznikla okamžitě po včerejší dopolední tiskové konferenci Ministerstva kultury a cestovního ruchu skupina s názvem Proti zrušeniu Radia_FM, do které se během několika hodin přidalo téměř sedm a půl tisíce lidí (stav k sedmé hodině večerní). Své dopisy napsalo také několik významných postav slovenské scény, například Matúš Lenický, který je tamní veřejnosti známý spíše jako DJ B-Complex. Na možné zrušení stanice reagovalo přímo ve vysílání Radia_FM několik zástupců veřejnoprávního rozhlasu včetně generální ředitelky Miloslavy Zemkové.

ČTĚTE TAKÉ: Programový ředitel SRo: Radio_FM v příštím roce zachováme

BRAND24

Vedení veřejnoprávního rozhlasu vůbec neuvažuje o zrušení programové služby Radio_FM. Na takovéto úvahy není důvod teď ani v roce 2011. Radio_FM je čistě veřejnoprávní formát a žádné soukromé rádio ho nenahradí, uvedla šéfka slovenského veřejnoprávního rozhlasu Zemková. Co se týká STV, její první okruh by měl být po sloučení s Rozhlasem zachován ve stávající podobě, Dvojka má být prostorem pro hodnotnější a duchovní programy a také sport, který by se sem přesunul po ukončení okruhu Trojka. SRo se může dočkat přerušení vysílání na krátkých vlnách.

Včerejší příspěvek ve Správách STV věnovaný restrukturalizaci tamní veřejnoprávní televizi a rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).