Hlavní navigace

Rádio Wave povede Iva Jonášová, šéfredaktor Tomáš Turek ve funkci končí

25. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český rozhlas chystá pro rádio mladých posluchačů nové prosklené studio na pražské Vinohradské třídě. Otevřít by ho měl v průběhu příštího roku.

Novým šéfredaktorem, respektive šéfredaktorkou Rádia Wave, bude od 1. prosince dosavadní dramaturgyně nových formátů Iva Jonášová. Ve funkci vystřídá Tomáše Turka. Povýšení Jonášové schválila na dnešním zasedání Rada Českého rozhlasu. Dramaturgyně působí ve veřejnoprávní instituci od 1. září loňského roku, kam přišla z České televize. Chtěla bych využít zkušenosti z České televize i Českého rozhlasu, kde jsem se soustředila na pořady pro mladé, jako byl například Paskvil, konstatovala Jonášová.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Rádio Wave dostane prostor v celoplošném VKV, ale pouze hodinu denně

Jonášová je spoluzakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti StreetCulture. Zabývá se problematikou a vysíláním komunitních rádií a vývojem nových rádiových formátů. Působí jako lektorka Rozhlasové dílny StreetCulture a vyučuje audiotvorbu na Vyšší odborné škole publicistiky v Praze. Je členkou poroty a Rady ceny Vinyla a dalších porot hudebních cen. Je spoluorganizátorkou talentové hudební soutěže 1B2P, spolupracuje s showcaseovým festivalem a konferencí Czech Music Crossroads. 

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas spouští digitální vysílání ze Žižkova, jeho devizou bude zvuková kvalita

Věřím, že k Rádiu Wave se podaří přilákat mladé lidi, kteří ještě tuto stanici neposlouchají, doufá Jonášová. Pod vedením nové šéfredaktorky zároveň chystá otevření proskleného studia na pražské Vinohradské třídě. Bude to dobrá příležitost jak propojit moderátory s našimi posluchači, kteří přijdou zvenčí, uvedla Iva Jonášová a doplnila: Radio Wave se dost výrazně profiluje. Chceme, aby ženy měly na této stanici stejný hlas jako muži. Máme kvalitní počet moderátorek i redaktorek. Nechci ale pochopitelně, aby stanice byla čistě ženskou záležitostí. To určitě ne. Už teď je to půl na půl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).